Algemene tandheelkunde

Onze praktijk biedt een breed scala aan tandheelkundige behandelingen. Naast algemene tandheelkunde, zoals de halfjaarlijkse controle of een bezoek aan één van onze mondhygiënisten of preventie-assistenten, kunt u ook bij ons terecht voor diverse specialistische behandelingen.

Periodieke controle

Graag zien we u ieder half jaar voor een periodieke controle. Tijdens dit bezoek controleert de tandarts uw gebit en de conditie van uw tandvlees. Uw gebit wordt gereinigd, tandplak en tandsteen worden verwijderd. U krijgt advies op het gebied van mondhygiëne. Soms wordt u doorverwezen naar onze preventie-assistente of mondhygiënist. Ook zal de tandarts beoordelen of er nieuwe röntgenfoto's moeten worden gemaakt.

Mondhygiëne

Een gezonde mond en een mooi gebit beginnen bij preventie. Om uw mond gezond te houden, is een goede mondhygiëne van belang. Alleen tandenpoetsen is vaak niet voldoende om alle tandplak te verwijderen. Breng daarom periodiek een bezoek aan één van onze mondhygiënisten of preventie-assistenten. Zij zullen uw gebit professioneel reinigen en aanslag, tandplak en tandsteen verwijderen. Ook geven ze u advies en instructies over hoe u uw gebit thuis het beste kunt verzorgen.

Meer informatie over mondhygiëne

Gaatjes (cariës)

Gaatjes (cariës) en tandbederf behandelen we met vullingen. Een vulling is bedoeld om een aangetaste kies of tand te herstellen. De tandarts verwijdert eerst het aangetaste deel, vervolgens wordt de tandholte goed schoongemaakt en opgevuld met een vulling. Zo wordt verder tandbederf voorkomen en uw tand of kies hersteld. Bijna alle vullingen die wij vervaardigen zijn van composiet. In sommige gevallen gaat de voorkeur echter uit naar ander materiaal, dit zullen wij van tevoren altijd met u afstemmen.